VCC in het verleden

Het Vrouwen Contact Castricum vindt haar oorsprong in de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen, die in 1902 werd opgericht.
De N.V.v.H. stelde zich o.a. ten doel de vrouwen te helpen te emanciperen. De vereniging heeft inderdaad veel bereikt, voerde acties naar overheid en bedrijfsleven. De N.V.v.H. kwam op voor de consument en heeft de eerste consumentenorganisatie opgericht evenals het Instituut Voor Huishoudelijk Advies (IVHA).

In 2003 heeft de afdeling Castricum zich losgekoppeld van de landelijke organisatie en is als zelfstandige vereniging verder gegaan met de nieuwe naam “Vrouwen Contact Castricum”, kortweg VCC. De voordelen van deze actie in 2003 zijn: zélf lezingen en activiteiten organiseren en géén verplichtingen meer hebben aan het landelijk bestuur. Dat betekent dus ook een lagere contributie, want er hoeft geen afdracht meer plaats te vinden aan de landelijke organisatie.

In 2016 heeft het VCC haar 200e lid verwelkomd. Nog steeds is de vereniging groeiende. Er zijn veel vrijwilligers binnen de vereniging actief om het de leden naar de zin te maken. Deze vrijwilligers zorgen voor een gevarieerd programma van activiteiten.

Zolang nieuwe (bestuurs)leden zich melden, kan het VCC blijven voortbestaan.