Museumclub

Museumclub VCCastricum bestaat uit 6 groepen van maximaal 12 VCC-leden. Van oktober tot en met april (met uitzondering van januari) bezoeken op respectievelijk de eerste dinsdag, woensdag en donderdag van de maand twee groepen een tentoonstelling in een museum, meestal in Amsterdam, Amstelveen of Haarlem. In de agenda op deze website staat welke tentoonstellingen de museumgroepen bezoeken.

Er is een vaste gids met wie het programma wordt opgesteld en die ons in de musea een inspirerende rondleiding geeft. Voor deze gids betalen de leden van de museumclub voor het hele seizoen 2023/2024 (6 rondleidingen) een bijdrage € 49,00 p.p. Het vervoer naar de musea en de toegangskosten voor het museum zijn voor eigen rekening.

Leden van Vrouwencontact Castricum kunnen zich per e-mail bij de coördinator aanmelden voor een vaste plaats in één van de groepen: museumgroepen@vccastricum.nl. Mogelijk bestaat er wel een wachtlijst voor deelname aan de Museumclub. Als leden (nog) geen vaste plek hebben in één van de groepen, dan kunnen ze per keer bij de coördinator vragen of er voor die dag een plaats vrijgevallen is.

Indien een lid geplaatst is in een van de groepen dient het verschuldigde jaarbedrag zo snel mogelijk te worden voldaan.

De museumclubs zijn in principe toegankelijk voor alle leden. Echter, om teleurstelling te voorkomen, wijzen wij erop dat de reis naar het museum (als regel gezamenlijk met het openbaar vervoer) en het lange staan tijdens de rondleiding een goede mobiliteit vragen.