Museumclub

Museumclub VCCastricum bestaat uit 6 groepen van maximaal 15 VCC leden. Van oktober tot en met april bezoeken twee groepen op respectievelijk de eerste dinsdag, woensdag en donderdag van de maand een tentoonstelling in één van de musea in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem.

Er is een vaste gids met wie het programma wordt opgesteld en die ons in de musea een inspirerende rondleiding geeft. Voor deze gids betalen de leden van de museumclub voor het hele seizoen 2019/2020 een bijdrage € 37,50 p.p. Het vervoer naar de musea is voor eigen rekening.

Leden van Vrouwencontact Castricum kunnen zich per e-mail bij de coördinator aanmelden voor een vaste plaats in één van de groepen: museumgroepen@vccastricum.nl. Mogelijk bestaat er wel een wachtlijst voor deelname aan de Museumclub. Als leden (nog) geen vaste plek hebben in één van de groepen, dan kunnen ze per keer bij de coördinator vragen of er voor die dag een plaats vrijgevallen is. In dat geval betalen leden een bedrag van € 5,50 voor deelname op die dag.

Indien een lid geplaatst is in een van de groepen dient het verschuldigde jaarbedrag zo snel mogelijk te worden voldaan.

De museumclubs zijn in principe toegankelijk voor alle leden. Echter, om teleurstelling te voorkomen, wijzen wij erop dat de reis naar het museum (als regel gezamenlijk met het openbaar vervoer) en het lange staan tijdens de rondleiding een goede mobiliteit vragen.